Personeelsadvies

Home » Personeelsadvies

HR24 diensten

Professionele oplossingen voor personeelszaken

HR24 diensten biedt altijd professionele oplossingen voor personeelszaken. Hieronder staan veelvoorkomende onderdelen uit het HR vakgebied waar wij onze klanten mee hebben mogen helpen. Natuurlijk zijn alle onderdelen met betrekking tot personeelszaken verbonden binden jouw organisatie. Laat ons dan ook weten welke aanleiding jij hebt om met ons in gesprek te gaan en ervaar het resultaat van HR24.

 

HR24 | Zeker met personeel.

HR Helpdesk

Stel eenvoudig je vraag en krijg passend advies van onze experts.

Zieke medewerkers, nieuwe medewerkers, contracten verlengen, een personeelsdossier aanleggen: als werkgever wordt er veel van je verwacht. En dat kan best lastig zijn. Want hoe pak je dat nu precies aan? Welke risico’s loop je? En met welke wetten heb je allemaal te maken?

HR24 biedt jou de oplossing. Helder advies en ondersteuning van specialisten, op het moment dat jij het nodig hebt. Wij helpen je met al je uitdagingen op het gebied van personeelszaken.

Ziekteverzuim & re-integratie

Vaak is ziekteverzuim voor korte duur en zijn medewerkers maar even uit de roulatie. Soms kost dit echter meer tijd of is volledig herstel niet mogelijk. Zowel werknemers als werkgevers zijn verantwoordelijk voor snelle terugkeer op de werkvloer. De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) beschrijft nogal wat verplichtingen voor jou als werkgever. De uitvoering van deze wet kan ingewikkeld zijn en verzuimkosten lopen snel op.

HR24 beschikt over geregistreerde verzuim casemanagers en helpt bij de uitvoering van WVP en re-integratie. Of dit nu bij de huidige werkgever is (eerste spoor) of bij een andere werkgever (tweede spoor).

Hierdoor worden werkgeversrisico’s en onkosten beperkt. Daarnaast draagt HR24 oplossingen aan om de continuïteit op de werkvloer tijdens het verzuim te borgen.

Duurzaam inzetbaarheid & Werkgeluk

Duurzame inzetbaarheid gaat verder dan kunnen genieten van een welverdiend pensioen na jaren hard gewerkt te hebben. Het is namelijk al lang duidelijk dat werkplezier rechtstreeks verband heeft met ziekteverzuim en productiviteit.

Daarbij is het werkgeluk van medewerkers misschien wel het belangrijkste onderdeel om een aantrekkelijke werkgever te zijn en zo verloop tegen te gaan en nieuwe medewerkers aan te trekken.

HR24 helpt bij het vergroten van duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Ons adviseurs beschikken over slimme oplossingen waardoor ze concrete acties voor jouw organisatie in gang zetten en je snel resultaat zult zien.

Recruitment & Assessments

Haal de beste medewerkers in huis.

Op een krappe arbeidsmarkt is het extra belangrijk dat je de juiste mensen selecteert en bindt. Is jouw bedrijf aantrekkelijk genoeg om de juiste mensen binnen te halen? En hoe informeer je ze hierover?

Dankzij het HR24 wervingsplan worden de juiste kandidaten bereikt en geinformeerd over de kansen bij jouw organisatie. Om zeker te weten dat je de juiste mensen aan neemt kun je eenvoudig assessments toevoegen aan de selectieprocedure.

E-HRM & personeelsdossiers

Eenvoudig overzicht en beheer van je personeelszaken

Personeel aannemen is vaak een goed teken: het gaat prima met je onderneming. Je hebt meer mensen nodig om al het werk uit te kunnen voeren. Maar meer personeel betekent ook dat je iets aan je personeelsbeheer moet doen. Contracten bijhouden, een personeelsdossier aanleggen, een urenplanning maken, om maar een paar te noemen. Dan is het handig dat je die zaken vanaf een plek kunt beheren.

Met E-HRM regel jij alle zaken rondom personeel op één plek die altijd beschikbaar is. Dankzij de samenwerking met onze partner Humanwave, kun jij gebruik maken van software waarmee je effectief je personeel kunt inzetten, uren kunt laten registreren, het verlof en het verzuim bij kunt houden en eenvoudig managementrapportages kunt maken. Hiermee maak je het HR proces een stuk sneller, eenvoudiger en effectiever.

Mobiliteit & Outplacement

Organisaties ontwikkelen en bewegen mee met de markt. Dit wordt ook verwacht van medewerkers. Soms blijkt echter dat iemand niet meer optimaal functioneert in zijn of haar  rol. Ook kan het betekenen dat functies komen te vervallen als gevolg van reorganisatie. Dit heeft vaak enorme impact op medewerkers en organisaties. HR24 helpt bij mobiliteitsvraagstukken, het begeleiden van organisatie en medewerker. En het vinden van nieuwe arbeidsmogelijkheden voor medewerkers. HR24 voert deze trajecten zowel uit voor individuele- als groepstrajecten.

Hoe mogen wij jou helpen?

Laat ons weten welke ondersteuning jij zoekt en ervaar de diensten van HR24.